2000 Evler Anadolu Lisesi | Bilgi ve Paylaşım Portalı
Forumdan daha iyi hizmet almak için lütfen üye olunuz.
İyi Eğlenceler !..

Join the forum, it's quick and easy

Forumdan daha iyi hizmet almak için lütfen üye olunuz.
İyi Eğlenceler !..
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

güzel Türkçemiz gün geçtikçe katlediliyor

5 posters

güzel Türkçemiz gün geçtikçe katlediliyor Empty güzel Türkçemiz gün geçtikçe katlediliyor

Mesaj tarafından Misafir Salı Ara. 05, 2006 7:03 pm

Güzel Türkçe nasıl katlediliyor?
Yıl: 1965
"Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım.. Nasıl bir edâ takınacağıma hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim. Buna mukâbil az bir müddet sonra kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni fevkalâde rahatlatan bir tebessüm vardı.. Üstümü başımı toparladım, kendinden emin bir sesle 'akşam-ı şerifleriniz hayrolsun' dedim.."

Yıl: 1975
"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Ne yapacağıma karar veremedim,heyecandan ayaklarım titredi. Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldum,yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'iyi akşamlar' dedim.."

Yıl: 1985
"Karşıma âniden çıkınca fevkalâde şaşırdım.. Nitekim ne yapacağıma hüküm veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Amma ve lâkin kısa bir süre sonra kendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'hayırlı akşamlar' dedim.."

Yıl: 1995
"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Fenâ hâlde kal geldi yâni..Ama bu iş bizi bozar dedim. Baktım o da bana bakıyor, bu iş tamamdır dedim..Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik bir sesle 'selâm' dedim.."

Yıl: 2006
"Âbi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yâni.. Oğlum bu iş bizi kasar dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumları yâni.. Ama concon muyum ki ben,baktım ki o da bana kesik.. Sarıl oğlum dedim, bu manita senin.. 'Hav ar yu yavrum?'"

Yıl: 2026
"Ven ay vaz si hör, ben çok yâni öyle işte birden.. Off, ay dont nov âbi yaa. Ama o da bana öyle baktı, if so âşık len bu manita.. 'Hay beybi..'"

En son tarafından Perş. Ara. 07, 2006 7:19 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

Misafir
Misafir

güzel Türkçemiz gün geçtikçe katlediliyor Empty Geri: güzel Türkçemiz gün geçtikçe katlediliyor

Mesaj tarafından aliburak Salı Ara. 05, 2006 11:47 pm

merve çok çarpıcı bir yazı bulmuşsun.Harikasın.İnşallah bu dil bilinci kervanına diğer arkadaşlar da katılır.

aliburak
öğяєтмєη
öğяєтмєη

İtibar Gücü : 0
Puanlama : 68630

güzel Türkçemiz gün geçtikçe katlediliyor Empty slm

Mesaj tarafından RomeO_16 Çarş. Ara. 06, 2006 6:58 am

katıldık o kervana hocam ön sıralardan.. lol! study
RomeO_16
RomeO_16
вαηLαηdı!

Erkek Mesaj Sayısı : 739
Puanlama : 65670

güzel Türkçemiz gün geçtikçe katlediliyor Empty Geri: güzel Türkçemiz gün geçtikçe katlediliyor

Mesaj tarafından HaYRi Çarş. Ara. 06, 2006 5:42 pm

ön sıralardan bi yer de bana ayırıııın bende varımm
HaYRi
HaYRi
özєL üує
özєL üує

Erkek Mesaj Sayısı : 597
Nerden ? : ÜRgüp
Sınıfım ? : Erzincan Ünv. Türkce Öğrt.
Puanlama : 84084

Mesaj tarafından MuSTaFa Çarş. Ara. 06, 2006 7:22 pm

Elimizden Geleni Yapacağız!...
MuSTaFa
MuSTaFa
Emekli
Emekli

Erkek Mesaj Sayısı : 1301
Sınıfım ? : Karadeniz Teknik Ünv. - Reklamcılık
İtibar Gücü : 184
Puanlama : 127423

Mesaj tarafından Misafir Çarş. Ara. 06, 2006 9:38 pm

aliburak demiş ki:merve çok çarpıcı bir yazı bulmuşsun.Harikasın.İnşallah bu dil bilinci kervanına diğer arkadaşlar da katılır.

saolun hocam sayenizde Gülme...

Misafir
Misafir

Mesaj tarafından o-n-3-r Perş. Ara. 07, 2006 6:49 pm

elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız

o-n-3-r
ναzgєçιℓмєz üує
ναzgєçιℓмєz üує

Erkek Mesaj Sayısı : 55
Nerden ? : yüreğimin getirdiği yerden
Puanlama : 65540

http://www.grupcolcer.net.tc

Mesaj tarafından Misafir Perş. Ara. 07, 2006 7:20 pm

Hepimize kolay gelsin arkadaşlarrr

Misafir
Misafir

- Similar topics