2000 Evler Anadolu Lisesi | Bilgi ve Paylaşım Portalı
Forumdan daha iyi hizmet almak için lütfen üye olunuz.
İyi Eğlenceler !..

Join the forum, it's quick and easy

Forumdan daha iyi hizmet almak için lütfen üye olunuz.
İyi Eğlenceler !..
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

2008 ÖSS'nin birincileri tartışılıyor

5 posters

2008 ÖSS'nin birincileri tartışılıyor Empty 2008 ÖSS'nin birincileri tartışılıyor

Mesaj tarafından dragongokhan Ptsi Tem. 14, 2008 3:08 pm

ÖSS 2008 sonuçları dün açıklandı, birincilik kürsüsüne çıkan adaylar tartışma yarattı. Çünkü aynı isimler 2007 ÖSS'de de bu ünvanı almışlardı

Merakla beklenen ÖSS sonuçları açıklandı. Sınava katılan 1.5 milyon öğrenciden yüzde 93’ü tercih yapma hakkı kazandı. 6 öğrencinin birinciliği paylaştığı sınavda, bazı şampiyonlar geçen yıldan tanıdık çıktı. 2007 ÖSS’de dereceye girip iyi üniversitelere yerleşen öğrencilerin bu yıl da zirvede yer alması akıllara ‘ödül için mı sınava giriyorlar’ sorusunu getirdi

ÖSS 2008 açıklandı, birincilik kürsüsüne ulaşan adaylar tartışma yarattı. 2007 yılında dereceye giren kimi adaylar ÖSS 2008’de de zirveye ulaştı. Gençlerin en iyi Türk ve Amerikan üniversitelerinde eğitim aldıkları halde, sınav yarışına ortak olması dershanelerin vaat ettiği otomobil ve para ödüllerine bağlandı. Derece karşılığı verilen hediyelerin, öğrencileri ‘ödül avcılığına ittiği yorumları yapıldı. Şampiyon ‘sınavcıların’ açıklamaları da bu yönde oldu.

Dershanem Citroen C-4 alacak

2007’nin ÖSS ikincisi bu yılın ÖSS EA2 ve Sözel 2 bölümlerinin birincisi olan Princeton Üniversitesi öğrencisi Çağrı Berk Onuk, “Geçen sene gittiğim dershane sözünü tutmadı, istediklerimi alamadım. ÖSS’ye girip birinci oldum.
Deshanemden bana Citroen C-4 marka otomobil alacakları bildirildi. Ben de otomatik vitesli olmasını istedim. Sınava kendimi denemek için girdim. Bu başarma azmimden kaynaklanıyor” dedi. Başarılı gencin babası Dr. Berk Onuk ise Çağrı’nın yeniden bölüm seçmeyeceğini söyledi. Baba Onuk, “Geçen yıl ki dershanesi 21 birinciye otomobil verirken oğluma sadece laptop vermek istediler. Biz de kibarca reddettik. Zaten çocuklarım devamlı dershanede birinci oldukları için laptop kazanıyorlardı. Normalde herkese verildiği gibi hakkı otomobildi” dedi. Çağrı’nın ağabeyi Fatih Berk Onuk ise, bu yıl ÖSS’de 7’nci oldu. Ağabey Fatih Koç Üniversitesi’noe okuduğunu, yeniden sınava girdiğini şimdi Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nü istediğini söyledi.

Vaat edilen paranın onda birini verdiler

Çağrı Sert, geçen yıl Sözel ve Fransızca’da birinciliğe, eşit ağırlıkta ise üçüncülüğe ulaşmıştı. Çağrı bu yıl Sözel-2 puan türünde 2’nci oldu. Boğaziçi Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi Çağrı, eski dershanesinin vaat ettiği ödülün onda birini verdiğini belirterek, “Bu durum büyük hayal kırıklığı yaşattı. Bunu telafi etmek ve kendimi denemek için sınava girdim” dedi. Birinciliği kaçırdığı için buruk bir sevinç yaşadığını dile getiren Çağrı, “Okulumdan memnunum, bölüm değiştirmeyeceğim” diye konuştu.

OTOMOBİLE EŞ DEĞER ÖDÜL

Çağrı’nın Boğaziçi’nden oda arkadaşı Murat Ahıskalı da tanıdık şampiyonlardan. Geçen yıl EA’da 2’nci olan Murat, bu yıl Sözel-2 de 3’üncü oldu. Uluslararası İlişkiler öğrencisi Murat “Geçen sene bir otomobile eş değer bir para ödülü verdiler. Bu sene de verirler herhalde. Tercih yapmayacağım” dedi.

Sınavda stres yapmamak lazım

ÖSS Dil puan türünde 300’er puan alan Oğuzhan Atay ve Mehmet Burak Soysal da geçtiğimiz yıl dereceye girmişti. 2007 Yabancı Dil Sınavı’nda Türkiye 6’ncısı olan Oğuzhan, Amerika’da üniversite eğitimi alıyor. Bu yıl İngilizce puan türünde birinci olan Oğuzhan, “Küçük puanlarla, bir arkadaşımız bizden daha çok çalıştığı halde geri sıralarda yer alıyor. Stres yapmamak lazım. Ben çok rahattım” dedi. Bu yılın Almanca birincisi Mehmet Burak Soysal ise geçtiğimiz yıl 7’nci olmuştu. Soysal “Boğaziçi Elektrik Elektronik Bölümü’nde okuyorum. Bölümümü değiştirmeyi düşünmüyorum. Şansımı denemek istedim” diye konuştu.
dragongokhan
dragongokhan
gєνєzє üує
gєνєzє üує

Erkek Mesaj Sayısı : 44
İtibar Gücü : 3
Puanlama : 65686

2008 ÖSS'nin birincileri tartışılıyor Empty Geri: 2008 ÖSS'nin birincileri tartışılıyor

Mesaj tarafından efsane190789 Salı Tem. 15, 2008 12:26 am

yaznın sonuna 'alıntıdır' diye yazarsan iyi olur Wink
efsane190789
efsane190789
ναzgєçιℓмєz üує
ναzgєçιℓмєz üує

Erkek Mesaj Sayısı : 52
Nerden ? : Nevşehir
Sınıfım ? : Polis Okulu // HATAY
İtibar Gücü : 0
Puanlama : 64762

2008 ÖSS'nin birincileri tartışılıyor Empty Geri: 2008 ÖSS'nin birincileri tartışılıyor

Mesaj tarafından muRat Salı Tem. 15, 2008 8:54 am

tesekkürler.
aLıntı yazsa noLur yazmasa noLur hayatımız aLıntı oLmuş ki ztn.
muRat
muRat
yeniLgimiz kutLu oLsun ..
yeniLgimiz kutLu oLsun ..

Erkek Mesaj Sayısı : 1264
Nerden ? : Nevşehir
Sınıfım ? : Nevşehir Üniversitesi İktisat
İtibar Gücü : 47
Puanlama : 107279

Mesaj tarafından dragongokhan Salı Tem. 15, 2008 10:36 am

ewt efsane sen işine bakkk alıntı olduysa nolur olmadıysa......
adam bi teşekkür eder
dragongokhan
dragongokhan
gєνєzє üує
gєνєzє üує

Mesaj tarafından korkmaz Salı Tem. 15, 2008 12:14 pm

gokhan cok kabasın yaa pes yaniii...sen dıyınce tşk nin ne anlamıo kalıoki...neyse sen demeden ben dıyım saol paylaşım için geek
korkmaz
korkmaz
вαуαη уöηєтici
вαуαη уöηєтici

Kadın Mesaj Sayısı : 1422
Nerden ? : нüzüηℓєя ∂ιуαяıη∂αη...
Sınıfım ? : bi zamanLar 12-D idi...
İtibar Gücü : 19
Puanlama : 73241

Mesaj tarafından MuSTaFa Salı Tem. 15, 2008 5:26 pm

gökhan sakin olm napıyon Very Happy
MuSTaFa
MuSTaFa
Emekli
Emekli

Erkek Mesaj Sayısı : 1301
Sınıfım ? : Karadeniz Teknik Ünv. - Reklamcılık
İtibar Gücü : 184
Puanlama : 127423

Mesaj tarafından korkmaz Salı Tem. 15, 2008 5:47 pm

demi ya walla Very Happy:D relaxxxxx Very Happy
korkmaz
korkmaz
вαуαη уöηєтici
вαуαη уöηєтici

Mesaj tarafından dragongokhan Çarş. Tem. 16, 2008 9:07 am

mustafa usta adamı zıvanadan çıkarıyolar Mad
dragongokhan
dragongokhan
gєνєzє üує
gєνєzє üує

Mesaj tarafından korkmaz Çarş. Tem. 16, 2008 6:19 pm

aman gokhan yaa bu artistliğiini normale sakla Very Happy forumda yapma böle şeyler Very Happy korkuoz Razz geek
korkmaz
korkmaz
вαуαη уöηєтici
вαуαη уöηєтici

- Similar topics